Polku ja vuori

Thursday, March 16, 2006

Kysymyksiä ja vastauksia




Hei!

Päätin luoda tämän blogin chi-energian kannustuksesta (http://chi-energiaa.blogspot.com/) Eli mikäli jollakulla on kiinnostusta saada tietoa meditaatiosta, valaistumisesta, chakroista tai jotain muuta kysyttävää, niin voin koittaa vastata, jos osaan.

Namaste,
pikku-Ope

9 Comments:

  • Chi: Oletko huomannut, että yin sisältää yangin ja päinvastoin? Molemmissa on sisällä siemen toisesta, ja se, että ne ovat erilaisia ja silti samanlaisia, ei minusta mitenkään pahenna tätä mies-nais -asettelua yinissä ja yangissa. Sitäpaitsi yin ja yang sisältävät kaikki maailman vastakkaisuudet, ja mies ja nainen on tavallaan vastakkaisuuksia. Ja jompi kumpi on aina laitettava jommalle kummalle puolelle. Se ei välttämättä tarkoita, että samalle puolelle asetellut vastakkaisuudet on aina yhtä.

    Pikku-ope: Fanitan jo valmiiksi!

    By Blogger Raccoon, at 6:24 AM  

  • Ja sitäpaitis minä en usko 'hyvään' ja 'pahaan', kaikki on suhteellista.

    :)

    By Blogger Raccoon, at 6:25 AM  

  • :)

    Yin ja Yang eivät ole mies ja nainen vaan maailmankaikkeuden kakseutta kuvaava käsite. Tästä esimerkkinä ovat mies ja nainen sekä positiivinen ja negatiivinen sekä laakso ja vuori. Ei laakso ole sen negatiivisempi kuin vuorikaan.

    Kannattaa ehkä ajatella asioita magneetin napojen kannalta. Niitäkin nimitetään positiiviseksi ja negatiiviseksi, mutta ei toinen ole hyvä tai paha, vain erilaisia ja toisiaan puoleensa vetäviä voimia.

    Niin ja tosiaan koko ajattelun perusta on se, että molemmat sisältävät toisensa ja muuttuvat toisikseen. Ei erilaisuutta vaan kahden elementin ikuista tanssia.

    :)

    pikku-Ope

    By Blogger pikku-Ope, at 6:39 AM  

  • En osannut lisätä tähän perään noita kuvia Yinistä ja Yangista joten pistin niitä tuohon etusivulle..

    Jos joku osaa neuvoa miten kuvien lisäys kommenttien perään tehdään niin otan mielelläni apua vastaan. :)

    Namaste,
    pikku-Ope

    By Blogger pikku-Ope, at 6:48 AM  

  • Niin ja Sonjalle tervetuloa lukemaan ja kirjoittamaan! :)

    By Blogger pikku-Ope, at 7:16 AM  

  • Kuulin kerran erään jooga-opettajan vastaavan tähän samaan kysymykseen, että jos sinun ruumiisi ei jaksa/halua joogata/meditoida niin älä meditoi. Jos sinun mielesi ei halua joogata/meditoida, niin meditoi.

    Hiljaisuuden voi löytää vain hiljaisuudesta, joka saavutetaan siitä, että mieli hiljenee. Jossain vaiheessa hiljaisuuden löytyminen edellyttää sitä, että etsii hiljaisuutta mielen vastustuksesta huolimatta. Ja kun löytää hiljaisuuden mielen vastustuksesta huolimatta, löytää sen keskellä iltapäiväruuhkaa tai postijonosta..

    By Blogger pikku-Ope, at 7:55 AM  

  • Heh, kuka sinussa suuttuu? Miten kukaan tai mikään voisi suututtaa sinua? Mikä sinussa on sellaista, että sen voisi suututtaa.

    Ensimmäisen kerran kun halusin vähentää kiukutteluani ja päätin että en enää suutu (tiesin sen olevan mahdollista) sai aikaan sen että tilanteessa jossa normaalisti olisin suuttunut kiukustuin aivan yhtä paljon ja lisäksi suutuin siitä että olin päättänyt että en suutu. Huusin mielessäni että miksi en saa suuttua. MINUA ON LOUKATTU..

    Loppujen lopuksi kiukkuni kesti kauemmin kuin se olisi muuten kestänyt. Mutta seuraavalla kerralla en enää suuttunutkaan yhtä paljon ja rupesin miettimään, kuka se minä oikein on, jota on loukattu. Tajusin myös, että joka kerta minulla on valta valita suutunko minä vai enkö suutu. Voin päättää, että tämä asia loukkaa niin paljon x:ää (mitä minä edustan, millainen ajattelen itseni olevan, millainen ajattelen maailman olevan, millainen maailma pitäisi mielestäni olla, minkälaisia ihmisten pitäisi mielestäni olla...) tai voin päättää, että en suutu, sillä millään mitä joku sanoo tai tekee ei loppujen lopuksi ole mitään vaikutusta minuun. Ja jos sillä ei ole mitään vaikutusta minuun, niin miksi tai mistä minä suuttuisin.

    Pystyäkseen valitsemaan jokaisena hetkenä vaaditaan tietoisuutta, jonka siemeniä meditaatio ja jooga kylvävät..

    Namaste,
    pikku-Ope

    By Blogger pikku-Ope, at 8:08 AM  

  • Huomaatko koskaan, että päätät, kuinka paljon haluat suuttua.. Mietimme, kuinka paha on tämä loukkaus, kuinka paljon minun täytyisi suuttua ja keho reagoi päätökseesi.. Mitä enemmän haluat suuttua sitä suurempi adrenaliinipurkaus.

    Mutta suuttumuksen määrän sijasta voit myös päättää suututko lainkaan. Niin kuin vesi huuhtoutuu kiven päältä, kun se nostetaan järvestä, niin voit antaa kaiken huuhtoutua sinun päältäsi.

    Voit myös visualisoida itsesi usvaksi, jonka läpi kaikki loukkaaviksi tarkoitetut teot ja sanat menevät. Erittäin voimakas meditaatio on kokea jokainen "loukkaava sana" täydesti ja antaa sen virrata sinun läpi rakkaudella.

    Olet oikeassa siinä, että jos tukahduttaa tunteensa kaivaa vain maata jalkojensa alta. (Laitoin kuvan Oshon Zen taroteista etusivulle tästä). Tästä syystä henkilöstä riippuu, miten kielteisiin tunteisiin kannattaa suhtautua. Joskus varsinkin aluksi kielteiset tunteet voi olla helpompi kokea läpi kuin kyetä valitsemaan, että ne eivät vaikuta.

    Kiukun voi esimerkiksi purkaa huoletta omaan tyynyynsä jota voi piestä toisella tyynyllä, jos ei pysty päästämään irti kiukusta. Myös nyrkkeilysäkki on hyvä vaihtoehto.. :)

    By Blogger pikku-Ope, at 9:06 AM  

  • Sonja S: kaunis taulu. Ei ole olemassa mitään, mitä et voisi tehdä.

    By Blogger pikku-Ope, at 1:48 PM  

Post a Comment

<< Home