Polku ja vuori

Tuesday, March 21, 2006

Rauhoittumis/ keskittymismeditaatio

Heippa!

Ajattelin pistää yhden mahdollisimman yksinkertaisen meditaation, joka olisi hyvä rauhoittaja/ streessinpoistaja esim. juuri ennen nukkumaanmenoa.

Aloita ottamalla hyvä asento esim. puolilootus tai istuma-asento, jossa saat selän suoraksi. Ota muutama syvä hengitys nenän kautta sisään ja suun kautta ulos. Puhalla kaikki huolet, ajatukset ja stressi pois ja rentouta mieli meditaatiota varten.

Keskity laskemaan hitaasti 200->1 tai 300->1 hitaasti, syvään ja rentoutuneesti hengittäen. Laskeminen kahdesta sadasta takaperin yhteen saa mielen keskittymään paremmin tähän hetkeen ja pysäyttää ajatukset. Voit laskea myös pidemmältä tai lyhyemmältä väliltä riippuen siitä, mikä tuntuu itsestä parhaalle. Tärkeintä on se, että keskityt harjoitukseen mahdollisimman paljon. Tämä saa turhan ajatteluenergian pois huolista ja murheista. Tämän jälkeen unen pitäisi tulla huomattavasti helpommin.

Tämä meditaatio kuulostaa helpolta ja onkin sitä, mutta mielen keskittäminen koko ajan pelkkään laskemiseen ilman, että ajatus karkaa pois harjoituksesta ei olekaan niin helppoa kuin luulisi.. :) Kokeilemalla muutaman kerran voit oppia paljon omasta keskittymisestäsi ja mielen toiminnastasi.

Rentouttavia hetkiä..

p-O

1 Comments:

  • Hyvä harjoitus tämä varmaan on, mutta miten voit samaan aikaan keskittyä hitaasti hengittämiseen ja numeroiden laskemiseen? Ja eikö kyseessä ollut kuitenkin pelkästään laskemiseen keskittyminen?

    By Blogger Unknown, at 12:38 PM  

Post a Comment

<< Home