Polku ja vuori

Monday, May 15, 2006

Chakrajumppaa &puhdistamista

Terve!

Tässäpä pari harjoitusta chakroja puhdistamaan. Näitä voi yhdistellä ja muutella sen mukaan, mikä itselle tuntuu parhaalta. Oma sydän tuntee parhaiten, mikä on hyväksi.

Alhaalta aloittaen kuvittele ensin, että juurichakrasta avautuu pikku hiljaa kukka, joka rupeaa säteilemään kirkkaan punaista valoa koko huoneeseen täyttäen sen äärimmilleen. Anna sen jälkeen kukan sulkeutua ja avautua muutaman kerran uudelleen. Lopuksi jätä kukka sopivasti auki säteilemään punaista valoa auraasi tai pyydä juurichakraasi avautumaan juuri sen verran, mikä on sinulle parhaaksi.

Toista tämä toisen chakran kanssa käyttäen kirkkaan oranssia valoa ja kolmannen chakran kanssa kirkkaan keltaista valoa. Neljännen chakran kanssa on hyvä aloittaa kirkkaan vihreällä tehdä välillä vaaleanpunaisella ja palata lopuksi vihreään (vihreä on myötätunnon ja vaaleanpunainen ehdottoman rakkauden väri). Kurkkuchakralla käytä vaalean sinistä ja kolmannella silmällä indigoa/tumman sinistä. Kruunuchakralla voi käyttää violettia ja valkoista.

Tämä harjoitus avaa lisäksi erityisesti kolmatta silmää ja sisäistä näkökykyä.


Toinen vaihtoehto on kuvitella, että sekä maasta ja että taivaasta tulevat energiapylväät, jotka polttavat/vievät mennessään kaikki kivut/tukokset, jotka voi kuvitella mustina möykkyinä energiakehossaan.. :) Tämä harjoitus vaatii tosin jonkin uskoa, koska muuten mieli tulee väliin ja alkaa epäillä, jolloin tukokset jäävät paikalleen.. Haittaa harjoituksesta ei ole silloinkaan.


Ehkä helpoin harjoitus epäilevälle mielelle on yksinkertaisesti vain keskittyä chakraan, jota haluaa puhdistaa ja antaa sen samalla rentoutua. Todennäköisesti tunnet melko pian, missä tukokset ovat ja saatat tuntea kipua, joka on aina siellä ollut , mutta joka ei ole ollut useinkaan tiedostettua. Mikäli jatkat kivusta huolimatta tietoisuuden tuli rupeaa polttamaan karman siteitä pois pikkuhiljaa ja chakra rupeaa puhdistumaan. Usein, jos on avoimella mielellä ja keskittyy tukokseen voi mieleen ilmestyä tieto, mistä tukos on peräisin.


Hyvä tapa puhdistaa chakroja on käyttää jalokiviä ja puolijalokiviä. Esim. karneolia 2. chakraan ja niin edespäin. Tässä joitakin linkkejä, missä on kerrottu jalokivistä ja niiden ominaisuuksista:
http://www.linsdomain.com/gemstones.htm
http://www.hehishelo.co.uk/stones/general.htm
http://mountaingems.net/ (tältä sivulta kohtaan stones)
Jos haluaa tietoa suomeksi, niin Anne Hietasen Valonvoimaa: kivi- ja väriterapiaoppaasta löytyy paljon hyödyllistä tietoa kivistä..


Chakroja voi puhdistaa myös mantraamalla jokaiseen chakraan kuuluvia mantroja. Tämä harjoitus vahvistaa erityisesti kurkkuchakraa.


Ja lopuksi tietysti chakroja voi puhdistaa vahvistamalla jokaisen chakran ominaisuuksia. Esimerkiksi toista chakraa pystyy puhdistamaan vapauttamalla luovaa energiaansa piirtämiseen, kirjoittamiseen, ruuanlaittoon tms; antamalla oman seksuaalisen energiansa virrata vapaana sekä antamalla tunteidensa virrata ilman että niitä pakotetaan pimentoon. Ja tässä se lopullinen haaste tuleekin, sillä se ei olekaan aivan niin helppoa.. :)

p-O

1 Comments:

  • Kirjoitetaan tänne kommenttikohtaan ettei tule maailman pisintä postia.. :)

    3. chakrassa tärkeitä aiheita ovat itseluottamus, henkilökohtainen voima ja omat valtaroolit. Lisäksi tänne varastoituvat myös pelot. 3. chakra on tasapainossa/tasapainottuu, kun ihminen luottaa itseensä ja arvostaa itseään ja luottaa omaan henkilökohtaiseen voimaansa. Tasapainoinen 3. chakra viestittää tasapainoa ja rauhaa, ilman tarvetta osallistua valtapeleihin, syyllistää muita tai välttää vastuuta.

    Usein ihmiset jännittävät tiedostamattaan palleaansa, koska haluavat suojella itseään. Nauravan Buddhan iso ja pyöreä maha symboloi luottamusta maailmaan ja rohkeutta antaa maailman tulla luokseen sellaisena kuin se on. :) Pelkojen kohtaaminen puhdistaa 3. chakraa..

    4. chakra on rakkautta ja myötätuntoa jokaista elävää olentoa kohtaan. Muiden hyväksyminen ja myötätunnon kokeminen alkaa itsensä rakastamisesta ja hyväksymisestä. Mitä enemmän voi antaa itselleen anteeksi ja hyväksyä itsensä sitä enemmän voi tuntea myötätuntoa muita kohtaan ilman tuomioita..

    Joka kerta, kun tuntee ärtymystä, kiukkua, vihaa, pelkoa, kateutta, tms. toista ihmistä kohtaan on sisimmässäsi tapahtunut tuomio ensin itseäsi kohtaan ja sitä kautta toista kohtaan. Kun tämän oppitunnin ymmärtää sen valtaisuudessaan, avautuu myötätunnon valtameri..

    By Blogger pikku-Ope, at 5:55 AM  

Post a Comment

<< Home