Polku ja vuori

Sunday, February 18, 2007

Hengitys ja meditaatio

Hengitys on avain olemukseemme. Oletko koskaan kiinnittänyt huomiota siihen, miten hengität, kun olet stressaantunut tai vihainen..? Hengitys on pinnallista ja nopeaa. Tästä seuraa, että mikäli suurimman stressin keskellä muistat keskittyä hengitykseesi, tasaamaan sen ja rauhoittamaan sen, olemuksesi rentoutuu automaattisesti. Et kykene olemaan vihainen tai stressaantunut ja hengittämään rentoutuneesti, hitaasti ja syvään samaan aikaaan. Ja mitä tästä seuraa...

Mitä rauhallisemmin hengität sitä rauhallisempi olemuksesi tulee olemaan. Jos kiinnität huomiota siihen, kuinka lapset hengittävät huomaat hengityksen olevan rentoa ja tapahtuvan koko keholla. Anna keuhkojesi täyttyä koko laajudessaan lähtien mahan pohjasta täyttyen hitaasti laajentaen koko vartaloasi. Anna kielesi nousta koskettamaan kitalakea ja pidä se siellä niin usein kuin muistat. Päästä hengitys ulos hitaasti omalla painollaan ja lopuksi paina mahaasi kohti selkärankaasi kuin haluaisit kietoa sen selkärankasi ympärille. Anna hengityksesi olla kuitenkin saumatonta ja katkeamatonta.

Mikäli hengität näin niin usein kuin muistat, hengityksesi tulee hidastumaan, sydämen lyöntitiheytesi laskemaan ja tulet olemaan rauhallisempi. Täytät kehosi hapella ja energialla ja ravitset kehoasi paremmin kuin millään ruoalla.

Pidä selkäsi suorana niin usein kuin muistat. Voit vetää hartiasi hieman taaksepäin ja kevyesti nostaa takaraivoasi kuin sinua nostettaisiin kevyesti korvista. Tämä suoristaa ryhtisi ja parantaa hapen virtausta aivoihisi ja auttaa energiaa virtaamaan kehossasi. Suoraselkäisyyttä ei pidetä suotta hyveenä..

Monessa esoteerisessä koulussa ryhdin tärkeyttä korostetaan monilla symboleilla. Ehkä tunnetuin näistä on caduceus, lääkärien ja parantajien tunnus. Hermeksen sauva kuvaa selkärankaa ja kaksi käärmettä kuvaavat kundaliinin kahta osaa, jotka kiertyvät chakrojen ympärille. Kun kundaliini pääsee lopullisesti perille aivoihin tapahtuu valaistuminen, itseoivallus.

p-O

2 Comments:

Post a Comment

<< Home