Polku ja vuori

Monday, January 29, 2007

Elämän ohimenevyydestä


Kommentoin "Suurella Syrämellä" -blogiin seuraavaa, kun puheeksi tuli elämän ohimenevyys.

Jos haluaisit tehdä viimeisenä päivänä jotain muuta kuin, mitä tänään, niin miksi et tee tästä päivästä sellaista, joka voisi olla sinun viimeinen päiväsi? Jos haluaisit tehdä jotain enemmän, niin miksi et tee niin jokainen päivä. Joka päivä on mahdollista toteuttaa jokaista toivettamme täysin.

Lapsena jokainen päivä on täysin uusi, jokainen asia niin tiskaamisesta uusien ötököiden löytämiseen on seikkailu. Jossain vaiheessa kun kasvamme päätämme, että minä olen jo nähnyt tämän ei tässä ole mitään uutta. Kaikki ihmeet katoavat, maailma muuttuu harmaaksi ja tylsäksi. Mutta onko se?

Jokainen päivä synnymme uudelleen. Jokainen päivä on täynnä mahdollisuuksia, mahdollisuuksia ihmetellä uutta, löytää uutta siinä, minkä luulimme tietävämme. Kaikki, minkä luulemme osaavamme on tylsää. Jos hylkäät tämän asenteen, niin kaikki on jälleen uutta maailmassa ja päivä pitkä kuin 8-vuotiaan kesälomalla.. :)

Ohessa eräs kortti (Osho Zen-tarot pakasta), joka kertoo aiheesta ja kortin selitys:



p-O

2 Comments:

  • Kuinka jännä yhteensattuma!

    Kirjoitin jokin aika sitten Dalai Laman kirjasta mielipiteitä. Löytyy täältä:

    http://luovahahmo.blogspot.com/2007/01/avosydmin.html

    Itse kuvittelin, että Dalai Lama puhuessaan pienestä hyönteisestä tarkoitti juuri heinäsirkkaa. En tiedä mistä tuo mielikuva tuli.

    Olen nyt itsekin käyttänyt vastaavaa menetelmää ja aina liiallisen ylpeyden iskiessä miettinyt heinäsirkkaa ja sen aitoutta. :)

    By Blogger HeidiR, at 10:29 PM  

  • Terve Heidihahmo!

    Ehkäpä hän tarkoittikin. :) Avosyämin on hieno kirja. Suosittelen lämpimästi. Itse asiassa tuossa vanhassa miehessä kuvassa ja Dalai Lamassa on jotain yhteistä, tuo hauska pilke silmäkulmassa, joka syntyy, kun huumori ja myötätunto puhkeavat esiin ja värittävät kaikki kokemuksemme. :)

    p-O

    By Blogger pikku-Ope, at 9:25 AM  

Post a Comment

<< Home