Polku ja vuori

Monday, January 22, 2007

Flunssaa vastaan


Tässäpä ohje flunssaa vastaan. Osta tuore inkiväärinjuuri, kuori ja raasta siitä 1-2 cm pala. Keitä vettä ja lisää raastettu inkivääri hautumaan 5 minuutiksi veteen. Lisää joukkoon ruokalusikallinen mehua sitruunasta. Lisää teelusikallinen hunajaa. Maistuu melko hyvältä ja tätä voi nauttia useamman kerran päivässä. Rohdos hikoiluttaa flunssan pois. Rohto tepsii muihin paitsi kesäflunssaan. (Kiinalaisessa lääketieteessä tuuli-kylmän aiheuttamiin oireisiin. Inkivääri kuumana yrttinä hikoiluttaaa kylmän pois kehosta.)


Toinen yleishoito flunssaa vastaan on helppo hieronta (akuhieronta). Hiero peukalolla tai keskisormella myötäpäivään pisteitä molemmilta puolilta kehoa: Keuhkomeridiaani 7, Paksusuolimeridiaani 4 sekä Paksusuolimeridiaani 20. Seuraavaksi käytä sively nimistä tekniikkaa: kevyesti koko kämmenellä painaen sivele selkää pitkin alkaen munuaisista, jotka ovat energiavarastomme, ylöspäin pitkiä selkälihaksia pitkin aina hiusrajaan asti. Tämä tekniikka nostaa lämpöä munuaisista keuhkoihin, joihin tuuli-kylmä on tunkeutunut ja hiusrajassa olevaan ns. tuulenportti pisteeseen, josta tuuli-kylmä yleensä tunkeutuu kehoon. (Pisteet joihin asti sivellään ovat Hallitseva meridaani16 ja Virtsarakkomeridiaani 12.) Tämän jälkeen "kiillota" peukalon lihaksella kevyesti painaen kulmakarvojen välissä olevaa aluetta. Tämä hajottaa tuuli-kylmää päästä ja selkeyttää oloa. Mikäli flunssaan liittyy päänsärkyä on hyvä hieroa ohimoita sekä hartioita. Pisteet voi löytää: http://www.acuxo.com/
Tarkemmat ohjeet molempiin keinoihin löytyvät KIINALAINEN TIE TERVEYTEEN: Perinteinen kiinalainen lääketiede (Stephen Gascoigne) kirjasta.
p-O

4 Comments:

  • Tämä on tosiaan hyvä rohto, olen sitä käyttänyt ja on ainakin minulla toiminut. Toinen joskus toiminut kikka on mennä syömään thai-ravintolaan. He käyttävät myös ruuissaan paljon sipulia, valkosipulia ja inkivääriä. Joskus on nuha lakannut kuin seinään sen jälkeen...

    By Anonymous Anonymous, at 2:17 PM  

  • Hei!

    Ilahdun aina kun päivität blogiasi! Välillä luulin jo, että hävisit jonnekin. Mutta et ole tainnutkaan hävitä mihinkään. Mikä hävisi?

    By Blogger HeidiR, at 3:45 AM  

  • Hei Heidihahmo!

    En hävinnyt mihinkään vain epätoivo hävisi..
    Palasin elämän pyörteeseen ja olin hetken hämilläni. Uudet oppitunnit tulivat opittavaksi. Mutta löysin kulman takaa paistavan auringon.. :)

    Kiva, että olet taas lukemassa ja kommentoimassa. Kiitos.

    p-O

    By Blogger pikku-Ope, at 11:59 AM  

  • Harmikseni meridiaani-linkki ei ole enää käytössä :(

    By Anonymous Anonymous, at 1:06 AM  

Post a Comment

<< Home